BLOGS

Hoe marketing jouw salesgedreven MKB-organisatie verder kan helpen

| 28 januari 2019

Je hebt een goed product of dienst. En prima voor de bril aan wie je het kan verkopen. Je weet je potentiële klanten goed te vinden en van koude acquisitie schrik je niet. De agenda met afspraken voor het salesteam wordt steeds weer gevuld en er worden nieuwe klanten gescoord. Dus ach… so far so good.

We spreken regelmatig bedrijven bij wie het letterlijk zo werkt. Die bij marketing denken aan een foldertje hier en een advertentie daar. Ze zien er het nut niet echt van in. Zonde! Marketing kan met de juiste aanpak en tools ook salesgedreven organisaties een stuk verder helpen. Op korte en langere termijn.

LEES MEER
Marjolein ZeestratenHoe marketing jouw salesgedreven MKB-organisatie verder kan helpen

5 gouden tips voor het maken van een bureau briefing

| 29 november 2018

Je wilt iets nieuws. Bijvoorbeeld een nieuwe huisstijl, een steengoede wervingsactie om nieuwe klanten of medewerkers binnen te halen of een filmpje voor op je website. Je hebt deze expertise niet in huis, dus schakel je een creatief bureau in. Natuurlijk ga je uitgebreid kennismaken met het bureau. Je legt mondeling uit wat je wilt hebben. Toch kan en mag een goede briefing op papier niet ontbreken. In dit artikel geef ik je een aantal tips voor het maken van een briefing. Inclusief een link naar een gratis download.

LEES MEER
Marjolein Zeestraten5 gouden tips voor het maken van een bureau briefing

In 9 stappen een kick-ass marketingplan dat werkt

| 29 november 2018

Je bedrijf is gegroeid. Je hebt al een flink aantal klanten weten binnen te halen, je draait een prima omzet. Nu sta je voor de volgende uitdaging: verder doorgroeien. Klanten binnenhalen die een hogere marge opleveren. Goede mensen werven. Je marketing echt naar de next level brengen. Maar hoe doe je dat? Maak een marketingplan. Geen dik rapport, maar een paar sheets of een groot canvas aan de muur welke je focus geeft voor 2019. Met de volgende 9 stappen maak je een kick-ass marketingplan dat werkt.

LEES MEER
Karlien HesselingIn 9 stappen een kick-ass marketingplan dat werkt

Waar let je op bij het selecteren van een creatief bureau?

| 29 november 2018

Niets is zo moeilijk als het kiezen van een goed bureau. Een bureau dat jou en je business begrijpt, jouw taal spreekt. Een bureau waar leuke, oprechte mensen werken. Eentje die je verrast. Niet alleen in het begin, maar ook nog na een jaar of twee jaar. En vooral: een bureau dat jou helpt successen boeken…

Ik heb in de afgelopen jaren met heul veel verschillende bureaus gewerkt. Soms stopte de samenwerking al na één opdracht, simpelweg omdat ik niet tevreden was. Maar hoe vaker je opdrachten wegzet bij een bureau, hoe beter je weet waar je op moet letten bij het selecteren van eentje. Die criteria deel ik graag me je.

LEES MEER
Marjolein ZeestratenWaar let je op bij het selecteren van een creatief bureau?